Националът на България Коди Милър-Макинтайър записа името си със златни букви

...
Националът на България Коди Милър-Макинтайър записа името си със златни букви
Коментари Харесай

Национал на България постави нов рекорд в Евролигата

Националът на България Коди Милър-Макинтайър записа името си със златни букви в историята на Евролигата, откакто счупи върха за най-вече асистенции в един мач в шампионата. Американецът с български паспорт направи 20 асистенции при успеха на Баскония над АСВЕЛ с 94:80. По този метод той усъвършенства досегашното достижение от 19 завършващи подавания, което бе достигано от други двама баскетболисти - Стефан Йович през 2015-а и Факундо Кампацо през 2020-а.

Това обаче не беше всичко, което Милър-Макинтайър направи довечера. Той добави 11 точки и 11 битки към своята статистика и по този начин фиксира едвам четвъртия трипъл-дабъл в историята на Евролигата. Два от тях са дело на някогашния състезател на Макаби Тел Авив Никола Вуйчич, а създател на третия бе Ник Калатес с екипа на Панатинайкос през сезон 2018/19. 

Той регистрира коефициент на потребно деяние от 42 довечера и оказа помощ на Баскония да запише втори следващ триумф в Евролигата. До момента баските заемат осмата позиция в класирането с баланс от 14-12, като са забъркани в борбата за място в плейофите.
 Обмислят таван на заплатите в баскетболната Евролига
Обмислят таван на заплатите в баскетболната Евролига

Скоро ще има развиване по някои тематики, споделя Йоргос Ангелопулос
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР